Tecavüz iddialarına polisten destek

img
Tecavüz iddialarına polisten destek YDH

BBC-İsrail'de tecavüz, cinsel taciz ve telefon dinlemekle suçlanan Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'a yönelik iddialara polisten




BBC-İsrail'de tecavüz, cinsel taciz ve telefon dinlemekle suçlanan Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'a yönelik iddialara polisten de destek geldi.

 

Emniyet müdürlüğünün raporunda Katsav hakkında dava açmak için 'yeterli kanıtın bulunduğu' bildirildi. Davanın açılıp açılmamasına, Başsavcı Menahem Mazuz karar verecek.

 

Suçlamaları kesinlikle reddeden Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, kamuoyu önünde linç edilmeye çalışıldığını söylüyor. İsrail Cumhurbaşkanı yanında çalışan iki kadını cinsel ilişkiye zorlamak ve bazı kadınları da taciz etmekle suçlanıyor. Bu iddialar hakkında polise defalarca ifade veren Katsav'ın evi Ağustos ayında arandı, çeşitli belgelerine el konuldu.

 

Polisin raporunda "Birkaç olayda Cumhurbaşkanının tecavüz, cinsel eylemlere zorlama, rıza almadan cinsel eylemlere girişme ve cinsel taciz suçlarını işlediğine işaret eden yeterli kanıt vardır" deniliyor. Raporda ayrıca Katsav'ın yetkilerini aşarak telefon dinlettiğine ve aflar konusunda görevini kötüye kullanıp yolsuzluk yaptığına dair kanıtlar olduğu da belirtiliyor.

 

Dokunulmazlık

 

İsrail medyası, 10 kadar kadının Cumhurbaşkanından şikayetçi olduğunu bildiriyor. Beş çocuk babası 61 yaşındaki Katsav, büyük ölçüde sembolik olan cumhurbaşkanlığı görevini 2000 yılından beri yürütüyor.

 

Katsav'ın yasal dokunulmazlığı var; ancak eğer meclis, makamına uygun olmayan bir şekilde davrandığına karar verirse bu dokunulmazlığı kaldırabiliyor. Moşe Katsav bazı milletvekillerinin oturumu terk edeceklerini açıklamalarına karşın İsrail parlamentosu Knesset'in yeni yasama dönemi açılış konuşmasını yapacak.



Makaleler

Güncel